siğil duası ve nasıl okunacağını  bildirebilirseniz sevinirim. mehmet

 

 

*******

Öncelikle 'geçmiş olsun', Rabbim âcilen kalıcı şifalar versin. Şu linkteki yazıya da bir göz atmanızı tavsiye ederim. Siğil hakkında geniş açıklamalar var. Bilgilenmeniz açısından yararlı olacağı kanaatindeyim. http://www.mollacami.com/konu/sigil-duasi-13064.html

Malumunuz, bir hastalığın tedavisi için lüzum eden ilaçları almak gerekir. Bu ilaçları ve ilaçlar vesilesiyle şifayı verenin/yaratanın Allah Teala olduğunu bilmek ve buna inanmak da imanımızın bir icabı... Böyle bir anlayışla tedavi yollarına müracaat etmek de kulluğumuzun iktizasıdır.

Bu tedavi yöntemlerinin yanında şifa için Cenab-ı Hakk’a niyaz  etmek ve eğer varsa tavsiye edilen duları okumak da ibadettir. Dua ile tedaviye inanma, insandaki bağışıklık sistemini harekete geçirir. Bu mevzuda tıbbî tedavileri de denemek gerekir. Bizim vazifeimiz dua (bâtınî-manevi) ve diğer (zahirî-maddî) tedavi yollarıyla Allah'tan şifa istemektir. Şifayı veren ancak O’dur.

Siğil için okunması tavsiye edilen dua

Anlatılan ve mücerreb olan bir usûle göre; üç adet boğumlu arpa veya buğday çubuğu alınır, boğumları siğillerin üzerine sürülür… Ve Taha suresinin 105, 106 ve 107. âyetleri bir defa okunur. Sonra çubuklar rutubetli / nemli bir yere gömülür ve çürümeye terk edilir... Çubukların çürümesiyle siğiller de Allah Teâlâ'nın izniyle düşer.

Endülüs ulemâsının büyüklerinden müfessir İmam Kurtubî (rh.) hazretleri buyuruyor ki: Kendim ve başka kişilerde tecrübe ettim, faydalı oldu. [Bkz. el-Câmiu li-Ahkâmi’l-Kur’an, ilgili ayetlerin tefsiri]

Go to top