hocam müslümana kafir diyen kendisi kafir oluyor.peki biz birisinin bazı sözlerinden dolayı o kişinin kafir olduğuna inansak ama bunu kimseye söylemeden bu şekilde düşünsek o kişi aksine müslümansa biz kafir olur muyuz.

 

 

*******

Selman hayırdır; gene kâfir’le-küfürle kafayı bozduğun görülüyor. Rabbim bu gibi telvisattan cümlemizi hıfz u himaye buyursun, muallel bulunanlara da acil ve kalıcı şifalar ihsan eylesin.

1- Eğer muhatabının gerçekten küfrü mucip hal-hareket ve tavır içinde olduğunu görüyor ve buna inanıyorsan, bu vesveseyle yatıp kalkacağına, şayet o kişi ikazdan anlayacak kabiliyette biri ise, gerekli hatırlatmaları yapar, üzerindeki vebalden kurtulmaya çalışırsın. Yoksa, ve illâ felâ…

2- Hiç ikaz ve irşad mümkün değilse, buna ne diye bulaşacaksın ki? Lakin mü’min olma ihtimali de varsa, içindeki o düşünceyi kat’iyyen dile getimez, küfür okkasının altına girme tehlikesinden de kurtulmuş olursun. Çünkü mü’min, kalbindeki düşünceleri diliyle söylemediği sürece mes’ûl değildir. Mes’ûl olduklarımız, içimizden dışarıya tezahür eden kavil, fiil ve amellerimizdir.

Sana gene tavsiyem; bu ve benzeri şeytani vesveseleri at kafandan ve gönlünden…

Go to top