Selamünaleyküm hocam,Allah sağlık,sıhhat,afiyet versin inşallah

Hocam 2.Abdülhamit han hazretleriyle ilgili çok güzel yazılarınız vardı hepsini okudum,benim sorum şu olucak bazı yerlerde sultanın şeyhi; Şazeli Şeyhi Mahmut Ebu Şamat olduğu yazılıyor,biz Salâhuddin İbnü Mevlâna Sirâcüddin(k.s.) hazretlerine bağlı olduğunu biliyoruz,bu konu hakkında bizleri bilgilendirirmisiniz?

Allah razı olsun,hizmetlerinizi daim eylesin

FATİH YURDAKUL


*******

Ve aleyküm selâm kardeşim; sağlığımızla alakalı samimi dualarınız için sınırsız “amin”ler…

Rabbim cümlemize sıhhat-afiyet üzere hayırlı-bereketli ömürler ve dareynde saadetler nasip eylesin.

Malum olduğu üzere II. Abdülhamid Han Cennet Mekân hazretleri deha derecesinde çok büyük bir devlet adamı olduğu gibi, bâtınî-manevî ciheti de ulvi mümtaz bir şahsiyetti.

O, tahtta bulunduğu süre zarfında, Osmanlı’yı teşkil eden bütün kavimleri-ırkları-milletleri-cemiyetleri en güzel şekilde idare etmesini bildiği gibi, ince ve hassas siyasetiyle dinî alandaki faaliyetleri, ulemâyı-sulehâyı-meşâyih-i kirâmı dahi idare etmesini bilmiş, hiç birinin gönlünü mahzun etmemiş, hep hoş tutmuştur. Bu sebeple zamanındaki hemen bütün tasavvufî meşrepler onu kendilerinden bilmişlerdir. Bunda da mazurdurlar. Mesela Şâzeliyye tarîkati şeyhi Mehmed Zâfir Efendi’ye olan ilgisinden dolayı Şâzelî bilinmiş, Kâdiriyye tarîkati seyhi Ebu'l-hüdâ Efendi'ye olan iltifatından sabep de Kâdirî bilinmiştir. Hakikatte mürşidi ise, Tarikat-ı Aliyye-i Nakşibendiyye-i Müceddidîn silsilesinin 32’nci halkasını teşkil eden Salâhuddin İbnü Mevlâna Sirâcüddin(k.s.) hazretleridir. Fakat bu hususlarda tartışmaya girmek münasip olmaz. Bırakın, herkes nasıl biliyorsa öyle kabul etsin. Usûle taalluk eden bir mesele değil ki, herhangi bir mahzuru olsun. Öyle değil mi? Abdülhamid Han hazretleriyle ilgili detaylı bilgi için bkz.

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/1367-ii-abdulhami-rahmetullahi-aleyh-in-manevi-sahsiyeti.html

http://halisece.com/muhtelif/17-tarih/94-abdulhamid-hanin-asaleti-ve-muceddidligi.html

http://halisece.com/muhtelif/17-tarih/1778-ii-abdulhamid-han-voltaire-piyes-fransizlar-ve-ingilizler.html

Go to top