Selamun Aleykum Hocam. Duyduysanız işid Kabe'yi de yıkacagız İnsaallah demiştir. Kabe'yi put olarak görmekteler. ve cevremde çokça duymaya başladım böyle seyler. bunu demelerinin böyle düşünmelerinin sebebi  nedir ? Harun

 

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Kimin ne dediğinin ehemmiyeti yok. Ehl-i Sünnet dışı cereyanların hezeyanları, kafamızı-gönlümüzü meşgul edip karartmamalı. Dalâletin / sapıklığın ibi-dibi de olmaz.

Nasıl ki Vehhabiler Allah’a vuslata vesile olan mürşid-i kâmile rabıtayı put, onunla tevessülü şirk olarak görüyorlarsa, bunlar da mü’min için Hakikat-ı Kâbe’ye (Allah’a) vuslata vesile teşkil eden Suret-i Kâbe’yi put olarak görmekteler… Oysa hiçbir mü’min, asla ben bu Kâbe’nin suretine – taşına toprağına secde ediyorum demez.

Ya ne der?

Rabbim böyle emrettiği için ben, Mekke-i Mükerreme’deki Suret-i Kâbe’ye yönelir, Hakikat-ı Kâbe olan Cenab-ı Mevlâ’ya secde ederim, der ve böyle de inanır.

Bu aynen Allah Teala’nın meleklere, “Adem’e secde edin!..” [Bakara suresi, 34] emri gibidir. Aslında bu emir, ‘Rabbinize, Adem’e yönelerek secde edin’ demektir.

Buradaki inceliği idrak edemeyen Şeytan aldanmış, ebediyyen rahmet-i ilahiden mahrum kalmış, meleklerse kazanmışlardır.

Şeytanın yolunda yürüyen bu sapıkların da söz konusu marifetten mahrum oldukları ayan-beyan gözler önündedir. Bunda şaşılacak, hayret edilecek bir durum yoktur.

Rabbim (c.c.) cümlemizi ve bilcümle Ümmet-i Muhammed’i ve evladını hidayet-i kâmileden ayırmasın. İslami şuur, idrak ve marifetten mahrum bırakmasın.  

Go to top