merhaba iyi günler sorum şu bir kişi bir internet sitesinde kul hakkına ve suizanna sebep olan bir yazı yazmış. şimdi pişman olmuş. onu kaldırmak istiyor. ama sitenin sahipleri o yazıyı bir türlü silmiyorlar. kişinin tüm çabalarına rağmen o yazıyı kaldırmayı kabul etmiyorlar. şimdi o yazı orda durdukça onu yazan kişiye kul hakkı yüklenmeye devam edermi? yoksa bundan sonraki veballer, onu silmeyen yöneticilere mi gider? 

*******

Merhaba, size de iyi günler…

Öncelikle o yazı sebebiyle kimlerin hukukuna girdiyse o kişi, onlardan helallık almalı. Sonra da dediğiniz gibi, hatayı işlediği yolu-metodu takip ederek, site yetkililerinden o yazının siteden kaldırılmasını talep etmeli. Ki, ifadenize göre bunu yapmış, ama sildirememiş.

O halde hukuki yollara müracaat edecek, mahkeme yoluyla onu kaldırtacak. Çünkü o yazı orada durduğu sürece kendisi nasıl rahatsız oluyorsa, muhatabı / muhatapları da mutlaka en az onun kadar, hatta belki de ondan daha fazla rahatsız olabilirler.

O bakımdan ‘çare yolları’nı tüketmediği müddetçe, nasıl ki onu silmeyen site sahibi vebâl altında ise, onu yazan da bu vebâle ortak olur.

Vesselâm…

Go to top