Hocam es-Selamu aleykum..nasılsınız?Allahüt Teala dünya ve ahirette af-afiyet nasip eylesin..Amin..Hocam sitenizde de kasko ile alakalı konuyu okudum..Biraz araştırma yaptığımda kafam karışmadı değil..Kaskonun çoğu açıklamalarda günümüz şartlarında caiz olmadığını ve yaptırılmaması gerektiği yönünde olduğunu gördüm..Konuyu Darül harp Darül islam çerçevesinde düşünüp yaptırmamız yönünde Mübarek Üstazımızın malumatını da okudum ama gene de size sormadan edemedim..Araca kasko yaptırmak istiyorum ama kalpte tam olarak mutmain olmadı hocam..Allah razı olsun..Müsait olduğunuzda kıymetli ilminizden istifade edebilirsek ne mutlu bu acize.. Fazıl Karataş

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Söz konusu yazıyı tekrar okuyabilirsiniz; çünkü bu mevzuda ona ilave edecek bir şeyimiz yok. Tatmin olur veya olmazsınız, ona da bir diyeceğimiz olmaz. Takdir sizin. Gönlünüz neye yatıyorsa o yönde amel edersiniz. Herhalde sizi illâ da kasko yapmaya zorlayan bir kurum ya da kuruluş da yok.

Hani meşhur hadistir malum; “İstefti kalbeke ve levi’f-tâke’l-müftînMüftüler fetva verseler de, sen bir de kalbine sor / danış” buyrulur. Nasıl mutmain oluyorsan, öyle hareket edebilirsin.

Vesselâm…

Go to top