"Hocam, mesafeler 200 kmden fazla.." 

Önceki soru mesajı: 

"selamun aleyküm

1-değerli hocam ben şehir dışında okuyorum ve iki haftada bir eve geliyorum 2 gün kalıp gidiyorum.bu şekilde  seferi olur muyum.hatta 4 sene bu şekilde gidip gelsem de 4 sene  seferi olur muyum.

2-kız kardeşim de şehir dışında üniversite okuyacak.böyle bir durumda onun şehir dışındaki okula tek başına gitmesi caiz mi.yoksa her seferinde bizim mi onu götürmemiz lazım.

Allah razı olsun"

*******

Değerli kardeşim;

Verdiğim linklere bakmak zahmetli geldi anlaşılan. Oysa oralara bakabilseydiniz, hem sorunuzun cevabını hem de bu hususta daha pek çok meselenin hallini görebilecektiniz. Neyse, sağlık olsun.

1- Siz, oturduğunuz şehre geldiğinizde hazarî / mukîm, okuduğunuz yerde ise seferî hükümlerine tâbi olmuş olursunuz. Bu anlattığınız şekilde 4 sene de, hatta daha fazla da gidip gelseniz, orada 15 günden az kaldığınız sürece sefer hükümleri geçerli olur. Daha fazla bilgi için bkz.

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/1853-seferilik-hukumleri-i.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/1854-seferilik-hukumleri-ii.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1031-elmalili-hamdi-yazir-in-seferilik-gorusu-saz-gorus-mudur.html

2- Kız kardeşinizin durumu da malum. Yani bilmediğiniz bir mesele değil aslında... Tabii ki dinen gerekli olan, sefer ölçüleri içerisindeki bir yolculukta, bir hanımın yanında mutalaka bir mahreminin bulunmasıdır. Detaylı bilgi için bkz.

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/529-kadinlarin-yalniz-basina-yolculuk-etmesi.html

Go to top