Haram içerikli resim işlenmiş bir elbisenin markasının ismi "hakikat, gerçek" anlamına gelse veya "doğru seçim" anlamına gelse ve o marka da elbiseye işlenmiş olsa o elbiseyi giymek küfür olur mu?

******* 

Kardeşim, mesajının muhtevası, tam daBu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedirtecek cinsten bir soru. Hem, “Haram içerikli resim işlenmiş bir elbise”den bahsediyorsun, hem de marka isminin “hakikat, gerçek”, “doğru seçim” anlamlarına geldiğindin söz ediyorsun; ardından da, “o marka da elbiseye işlenmiş olsa o elbiseyi giymek küfür olur mu?” diye soruyorsun. Amma da taktınız kafayı bu aralar küfürle ilgili vesveselere… Birazcık kabak tadı vermeye başlamadı mı sizce de? Eften-püften, lâf ola beri gele nev’inden sorular… Hani faydalı, lüzumlu, biraz da girift denilebilecek tarzda meseleler olsa neyse…

Lütfen kafanızda oluşturduğunuz kuruntuları, iyi bir süzgeçten geçirmeden, tahlil ve tenkidini yapmadan soru diye yazıp göndermeyin. Biz burada oturmuş, dört gözle soru bekliyor değiliz. Bunun dışında da işimiz-gücümüz-hizmetlerimiz var. Maksadımız, okurlardan gelen ve gerçekten ihtiyaç olan gerekli soruları da değerlendirip olabildiğince faydalı olabilmeye çalışmak… Yoksa vakit öldürmek değil.

Mesela bunun nesini soruyorsun ki! Gayet açık değil mi? Eğer kişi bunu bilerek, tasvip ederek / beğenerek giyerse, bunun küfür olacağında şüphen mi var? Haramı tasvip etmiş olmuyor mu o kimse? Haramı tasvip ise küfür olmaz mı? Şayet bilmeyerek veya gafletinden dolayı giymişse, o zaman da farkına varır varmaz derhal çıkartıp atması gerekmez mi? Öyle dolaşabilir mi şuurlu bir mü’min? Tabii ayrıca tam bir nedametle / pişmanlıkla tevhid üzere tevbe ve istiğfar etmesi gerekir.

Bu kadar basit meselelerle kendinizi de başkalarını da meşgul etmeyin lütfen… Azıcık ilmihal bilgisi, birazcık aklı, bir nebze mantığı olan hemen her Müslümanın rahatlıkla bileceği meseleler değil mi bunlar..?

Lütfen…

Go to top