Selemün Aleyküm Halis ağabey. Sitenizle tanıştıktan sonra burdan ilim öğrenmeye çalışmaktan kendimi alamıyorum, yaptığınız hizmetten ötürü Allah sizden razı olsun. Daha öncede bir kaç sorum olmuştu, cevapladığınız için minnettarım. Bazı yeni sorularım olacak, ……….. bunları yayınlamadan cevaplarsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim..

*******

Ve aleyküm selam.

Değerli kardeşim; bahsettiğiniz hususlar üzerinde daha fazla yazıp çizmeğe, kelâm etmeğe gerek yok. Sözünü ettiğiniz makalede zaten yeterince izahat var. Gerisi okuyanın fehmine kalıyor. Artık o ondan ne anlıyorsa… Ayrıca unutmamak lazım ki; bu mevzularda herkes şuur ve idrâki nisbetinde anlayacağını, daha doğrusu anlaması gerekeni anlar. Daha fazla zorlamaya / zorlanmaya da gerek yok.

Velhâsıl sana, bana, hepimize lazım olan; dile getirmeye çalıştığınız meseleler üzerinde düşünüp kafa ve gönül yormak değil, yapmamız gereken vazife ve hizmetleri tam bir sadakat-istikamet-teslimiyet- itaat ve ihlâsla îfa gayretinde olmaktır. Sohbetlerden-hatimlerden, rabıta-i şerife ve zikr-i kalbîden geri kalmamaktır.

Rabbim cümlemizi ve bilcümle Ümmet-i Muhammed’i ve evladını son nefesimiz dâhil, sırat-ı müstakiminden ve iman-ı kâmilden ayırmasın. Yolunda rızasına muvafık şekilde hizmette, feyiz ve nûrunda daim kılsın.

Kısmetse görüşürüz inşaallah… 

Go to top