Halis hocam merhaba,

Bundan yaklaşık 6 ay önce-belki siz de hatırlarsınız- askerlik hizmetimi ifa etmek için gideceğimden size de mail atarak helallik istemiştim. Çok şükür sağ salim döndüm. Gitmeden önce rahatsızlıklarınızın olduğunu hatırlıyorum umarım eskiye nazaran hem madden hem manen daha afiyettesinizdir. Sağlığınıza duacıyız, Yüce Rabb'imden sizlere ve biz aciz kullarına sıhhat ve afiyetler diliyorum. Hocam size kadınların setr-i avreti ile ilgili bir sorum var. Kadınlar kaba avretlerinin dışında kalan yerlerini dar kıyafetler ile kapatması (örn: dizden aşağısını kalın çorap ile veya kollarını dar bir bluz ile kapatmaları) caiz olur mu? Yoksa ister hafif ister kaba avret yerleri olsun farz olan bol kıyafetler midir? Saygılarımla. Doruk Baş

*******

Merhaba kardeşim;

Vatanî vazifeni ifa etmişsin, öncelikle geçmiş olsun. Şahsımızla ilgili dualarınız için de bilmukabele hayır-dualar… Hâlihazır vaziyeti idare etmeye çalışıyoruz. Dualarınızı eksik etmeyiniz.

Sorunuzun cevabı: Bilindiği üzere kadınlarda sözünü ettiğiniz azalar da örtülmesi gereken uzuvlardandır. Binaenaleyh dizden aşağısı kalın çorapla, kollar dar bluz ile kapatılsa bile bu örtünme, şer’î ölçülere göre tesettür sayılmaz. Hanımların, o azalar üzerine geniş bir başka giysi giymeleri / örtünmeleri iktiza eder. Bu mevzuda etraflı bilgi için bkz.

http://halisece.com/islami-makaleler/1646-kadin-ve-erkekte-bakilmasi-dokunulmasi-caiz-olan-olmayan-yerler.html

 

Go to top