Selamunaleyküm Hocam;

……. Allah razı olsun bir önceki sorumda zekat konusundaki sorularımı yanıtladınız çok tatmin edici cevaplar aldım, ben o site şafi bilgiler verdiğini bilmiyordum, dini bilgilerde ehli sünnet kaynaklardan bilgi almanın kafayı karıştırmamak için önemli olduğunun şuurundayım, verdiğiniz kaynaklar içinde teşekkür ederim. Fıkıh anlamında böyle bir hizmet verdiğiniz içinde Rabbim sizi cenneti ile cemali ile müşerref eylesin inşallah.

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Radıyallâhu annâ ve anküm ve an kâffeti’l-mü’minîne ve’l-mü’minâti ve’l-müslimîne ve’l-müslimât

İlk sorunuz formatımıza uygun olmadığı, ikincisi de defalarca sorulup cevaplandığı için yayınlama gereği duymadık. Öncelikle bunu belirtelim ve bundan sonraki mesajlarınız için daha dikkatli olmanızı hatırlatmış olalım.

Cevaplara gelince…

1- Bu sorunuzun cevabını söz konusu işlerin-muamelelerin yapıldığı firmalara sorunuz, muhatabı biz değiliz. Eminim ki onların da mutlaka makul-mantıklı ve ilmî cevapları vardır, olacaktır. Bu ve benzeri içtimai meselelerin -bir yönüyle dinî de olsa- burada ele alınması, hele hele tartışma mevzuu edilmesi isabetli olmayacağı gibi, faydalı olması da asla düşünülemez. Zaten sorurken, sanırım farkındasındır, senin de tereddüdün üslûbuna aksetmiş… Kısacası sana ve senin şahsında bütün okurlara-kardeşlerime tavsiyem; şahsınızı ilgilendirmeyen bu gibi meselelerle meşgul olmamanızdır. Çok kafanıza takılıyorsa, aklınız-mantığınız almıyor, kendi bünyenizde ilmî bir izahını da bulamıyorsanız; gider, ilgililerle görüşür, gereken bilgiyi alır ve rahatlarsınız. Tamam mı sevgili kardeşim!

2- Bu nevi sorulara cevap vermekten de artık gına geldi. Cevabı için bkz.

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/2405-silsile-i-saadat.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/2188-evliya-kutub-ve-gayb-bilgileri.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/1256-vefat-eden-murside-rabita.html

http://halisece.com/tasavvuf/359-tasavvufta-kutub-kutbul-aktab-kutb-i-irsad.html

http://halisece.com/islami-makaleler/292-ebul-faruk-suleyman-hilmi-tunahan-ks.html

http://halisece.com/tasavvuf/284-tasavvufta-uveysilik-ve-tasarruf.html

http://halisece.com/akaid/211-tevessul-nedir-neyle-ve-kimle-yapilir.html

Go to top