selamun aleyküm hocam 

hocam öğrenci yurdunda kalıyorum.bazı öğrenciler tuvaletten çıktıklarında terliklerde ıslaklık oluyor büyük ihtimalle idrar sıçratıyorlar ve ayaklarını yıkamadan halılarda geziyorlar.benim sorum bu şekilde olunca ne yapacağımı şaşırdım.bu şekilde insanlar yurtta geziyor. yurdun halılarında sıkıntı olmaz mı.insanlar o halılarda gezip mescide de gidiyorlar .bu mescidde namaz kılmam da sıkıntı olur mu.mescidin halıları büyük ihtimal necis olmuştur gibi geliyor bana.bir türlü karar veremedim.bu durumda beni çok zorluyor.yardımcı olursanız sevinirim.

*******

Ve aleyküm selam.

Kaldığın yurt nasıl bir yurt? Öğrenciler namaz kılmıyor mu? Eğer namaz kılıyorlarsa, kanaatimce ve büyük ihtimalle o ıslaklık idrar değil sudur. Yani taharet esnasında damlamış su olabilr. Kafanı böyle şeylere takma, elinden geldiğince dikkat etmeye bak. Fakat görmediğin, kesin bilgi sahibi olmadığın şeyelerle alakalı hususlarda kat'î hükümlerden kaçın. Kararsız da olma.

Son bir hatırlatma: Bu kafayla gidersen sana -ben dahil- kimse yardımcı olamaz. Evleviyetle yapman gereken şey, bu gibi lüzumsuzluklarla uğraşmak değil, vesveseden kurtulmak olmalıdır!!!

Selametle…

Go to top