Selamünaleyküm hocam...Nezdinizde sizin ve bütün okurlarinizin Ramazan-ı Şerifi mübarek olsun.

Sorum anne hakkı ile ilgili.

Hocam 4 kardeşiz.Annemiz hiç birimizden razı değil.Yillarca bizi hep istediği gibi görmek istedi fakat insanın yaratılışı gereği bu biz de tutmadı.örnegin herkes okuyor diye bizim de Üniversite okumamizi istedi fakat bu istekle kalmadı buna sebep kavgalar küslükler ve babamizla aramizda soğuk rüzgarlar estirmeler.Durduk yere ailede dikkat çekmek için huzursuzluk çıkarmalar.Daha çok büyük bir bölümünü yazamadigim niceleri.Mesela kayinpeder ve kayınvalidelerimizle görüsmemizi istemez.Orada kaldığımız zaman babamı bize karşı kizdirir.Yoklugumuzda yalan söyleyerek babamızın gelin ve damatlarina düşman olmasını sağlamıştır. Hocam kardeşlerim ile de konuşuyorum anne sevgisi diyorlar.Bizi kötülükle dahi emreden bir anneye karşı tutumumuz asla saygısızlık değil ve olmaz da.Bu durumlar zaten bu noktaya kardeslerimin kötülük olmasın anlayışından ileri gelmektedir.

Kısacası annemizin yanindayken dislerimizi gicirdatmaktan bir hoşolduk.Her anı bize düşman her anı kin dolu ve huzursuz.Zaten yalancı kininden ötürü hayir dua da yok napacaz bilemedik. Saygısızlık yapalım demiyoruz da anadan Hayır dua alın diyorsunuz biz bu anadan bunu alamayız bizim hükmümuz ne ola.

Saygı ve muhabbet ile..

dert uzun olunca soruda uzun oldu özür dilerim

*******

Ve aleyküm selam.

Ebeveyninizle her durumda iyi geçinmeye gayret ediniz. Allah’a isyan olmayan hususlarda elinizden geldiğince dediklerini yapmaya, günah olan hususlarda ise kaçınmaya çalışınız. Bu hususta detaylı bilgi için de lütfen aşağıdaki linkleri dikkatlice okuyunuz.

http://halisece.com/sosyal-meseleler/171-annenle-babanla-dunyada-iyi-gecin.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/1777-anne-hukuku-ve-giybet.html

http://halisece.com/sosyal-meseleler/38-cocuklarin-anne-ve-babalarina-karsi-vazifeleri.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/1293-cok-kotu-bir-ahlak-hanimi-anneden-ustun-tutmak.html

Bilmukabele hayırlı ramazanlar…

Go to top