Selamun aleyküm hocam

1-bir önceki sorumda necaseti temizlerken sıçrayan suların deydiği elbisenin ya da uzvun  4 de bir oranından az olunca namaza mani olmadığını söylediniz.hocam peki  temizlik yaparken bir elbiseye 4 de bir oranından az bir necaset bu şekilde sıçrasa ve bu elbiseyi bi kova suyun içine koysak o suyu necis yapar mı ya da ıslak elle uzun müddet sıçrayan yere dokunsak elimiz necis olur mu? 

2-hocam bıçak cam fayans gibi necaseti emmeyen şeyler necis olduğunda onları kuru bir bezle ya da peçeteyle silsek necaset temiz olur mu yoksa ıslak birşeyle mi silmek gerekir? Allah razı olsun.

*******

Ve aleyküm selam.

Soru ve sorun haline getirdiğiniz vesveselerinizin 1. maddesinin cevabı için söz konusu yazıyı tekrar ve dikkatlice okuyunuz. 2. Maddenin cevabı için de şu linke bkz. http://halisece.com/sorulara-cevaplar/2719-necasetin-bulasmasi-2.html

Lütfen gereksiz tekrarlar, zorlama soru ve sorunlarla ne kendimizi, ne de başkalarını meşgul etmemeye gayret edelim. Varsa bir vesvese illeti, ondan da sür’atle kurtulmaya bakalım. Bu noktada sitedeki “vesvese”ye dair yazılardan faydalanılabilir. 

Go to top