Sa.hocam yurtdışında din görevlisiyim.Bana gelen bir soruyu size sormak istiyorum.Avrupada yaygın olarak kurban kesimi şöyle.Hayvan kesildikden sonra temizlenip et olarak tartılıp aınıyor.kilo fiyatı önceden pazarlık yapıp.kestikten sonra kilo hesabı tartılıp fiyatına göre para veriliyor. caizmi..hocam çok acil yazdım.düzgün olmadı kusurabakmayın.

İnternet sayfanız hata veriyor.açılmıyor.  Hüseyin Yakut - Facebook

*******

Ve aleyküm selam.

Değerli kardeşim; kesildikten sonra sakatatını kellesini ve derisini hesaba katmaksızın geri kalan eti tartılarak kilosu şu kadardan fiyatı tesbit edilmek üzere pazarlık edilerek satın alınan hayvanın kurban olarak kesilmesi ve yapılan bu alış-veriş caizdir. Şu kadar var ki, kilo fiyatının râyiç bedel şeklinde muallakta bırakılmayıp kaçtan olacaksa belirlenmesi ve derisi, kellesi, sakatatı gibi kısımlarının satıcıda kalmak üzere akitten istisna edilmemesi gerekir.

Aynı şekilde canlı olarak tartılarak kilosu şu kadardan fiyatı tesbit edilmek üzere satın alınan hayvanın da kurban olarak kesilmesi ve yapılan bu akit caizdir.

Velhâsıl; kilosunun fiyatı belli olmak kaydıyla, bir hayvanın canlı iken, yahut kesildikten sonra et olarak tartılıp fiyatının belirlenmesi suretiyle satılması caizdir.

İnternet sitemiz maalesef bir haftadır açılmıyor. O noktada sıkıntımız var. Siteye bakan arkadaşımız ilgilenecek, haberi var, fakat sanırım kurban telaşıyla gerekli çalışmayı yapamadı. Bayram sonu hizmetlerin yoğunluğu hafiflediğinde, inşâallah derhal el atar ve problem halledilir.

Dualar eder, dualarınızı bekleriz.

Allah’a emanet olunuz.

Go to top