Selamunaleyküm muhterem hocam, nasılsınız, sitedeki sorunların giderilememesi bizi üzüyor umarız ki düzelir! Hocam bi arkadaşım "miftahu-l cennet duası" hakında soruyor, internette görmüş ve "bu duayı çok okuyan yada üzerinde taşıyan cennete gider" gibi yazılar okumuş bende araştırdım lakin güvenilir bi kaynakta rastgelmedim, bu konuda bizi bilgilendirir misiniz?

Hayırlı bayramlar dilerim, HAK teala keseceğiniz kurbanları kabul buyursun... Davut Gazi Toklu - Facebook

*******

Ve aleyküm selam.

Siteyle şu an için maalesef ilgilenemiyoruz. İnşaallah bayram sonu bakacağız. Bi-iznillah problemin giderileceğini ümit ediyoruz. Dileğimiz; inş. düzelir de, faydalanmaya devam ederiz hep birlikte.

Mesajınızda bahis mevzuu ettiğiniz Miftâhu’l-Cenneh duasını, Ahmed Ziyâeddin Gümüşhânevî hazretleri Mecmûatü’l-Ahzâb isimli meşhur eserinde zikretmiştir. Dolayısiyle böyle bir dua yoktur diyemeyiz. Kaldı ki duanın muhteviyatı da zaten bilinen müessir dualardan mürekkeptir. Okuyan okur, bir şey denilemez. Tesirini halk edecek olan da Mevlâ’dır, ona da kimsenin bir itirazı olamaz.

Ancak, ekmel ve etemm dinin, âlî bir tarikının kâmil ve mükemmil mürşidine bağlı olan müntesiplerin, öyle önüne gelen her duayı kendi kafasına göre okuması münasip olmaz. Okursa da bu dualardan gereken istifâde ve istifâzayı temin ve tahsil edemez.

Malum olduğu üzere Üstâzımız (k.s.) Hazretleri buyurmuşlardır ki (mealen); ‘Ben, pîrandan izinsiz kendiliğimden bir tek dua bile okumadım.’ Hâl böyle olunca, bizim yapmamız icap eden de, ona uymaktır. Onun ve sair pîranımızın tavsiye buyurdukları dua-niyaz, tesbih-tehlil-tahmid-tekbir, evrâd u ezkâr, ibadetler bize yeter, hatta yeter de artar bile… Keşke denilenleri, tavsiye buyrulanları hakkıyla yapabilsek…

Ayrıca unutmayalım; her şeyde olduğu gibi, dinde de ifrat (aşırılık) caiz değildir, tavsiye edilmemiştir. Hayırlı olan ve uyulması gereken, orta ve mutedil olan yol ve usûldür.

Bilmukabele size de hayırlı ve bereketli bayramlar…

Go to top