Abi .. ben ........ Kemal Salih..sizden soru sormak için fese girdim .. sitenizin adresini bilmiyorum ...bide .. mevzu hadislerin hakikati ... yani batini sened ile direk Aleyhisselamdan ruya yoluyla soylendigi .. hakkindeki malumatin kaynagini hiç kitaplardan bulamadim ...

Allah razi olsun

*******

Selamün aleyküm kardeşim;

1- Site adresimiz: http://www.halisece.com/ Ancak yaşadığımız teknik bir problem dolayısiyle okuyucuların bize oradan ulaşması herhalde mümkün olmuyor. Bildiğim kadarıyla ârıza halen de giderilemedi.

2- ‘Mevzu hadislerin hakikati’nden kastınız, ‘böyle hadis adı altında uydurma sözler var mıdır, ise… Gayet tabii ki vardır, belli zamanlarda bu tip ihanetler olmuştur. Olmasa zaten bu mefhum ortaya çıkmazdı. Ancak mesele, bazılarının özellikle deformistlerin, sünnet düşmanlarının uluorta dillendirdikleri gibi değildir. Ehl-i Sünnet âlim ve ârifleri bunları ayıklmamıştır. Bu noktada bir problem yoktur. Asıl problem, söz konusu belli kişi ve çevrelerin kendi kafalarındadır.

3- Hadislerdeki bâtınî sened meselesini de, rüyaya irca’ etmek (uyd. indirgemek) noksanlık olur. O bakımdan buna, sadece rüya değil, keşif ve ilham yoluyla da diyebiliriz. Ayrıca her şeyin me’hazini ‘satırlar’da bulamayabiliriz, o takdirde evliyaullahın ‘sadırları’na / keşif ve ilhamlarına müracaat etmemiz gerekir. Lütfen aşağıda verdiğimiz linkleri mutlaka dikkatlice okuyunuz.

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/501-men-arefe-nefsehu-fekad-arefe-rabbehu.html

http://www.halisece.com/akaid/421-seri-hukumlerin-isbati-ve-ilhamin-dindeki-yeri.html

http://www.halisece.com/akaid/421-seri-hukumlerin-isbati-ve-ilhamin-dindeki-yeri.html

Go to top