selâmün aleyküm.hocam, zarûretsiz şapka giyenin kâfir olduğunu biliyorum.biz başka tarafa bakarken başka işle uğraşırken biz farkında olmadan birisi kafamıza şapka taksa günaha girer miyiz? bunu farkedince hemen kafamızdan çıkarıp attıysak bile biz günaha girmiş olur muyuz?
bir de bunu bize yapan kişi,kendince şaka yaptığını düşünen bu kişi küfre girmiş olur mu birisinin kafasına şapka koyduğu için?

Soru: tekinoğlu ailesi tarafından yazıldı. Kategori: Soru – Cevap

*******

Ve aleyküm selam.

Hayır, günaha girmiş olmazsınız; çünkü bu işi kendi iradenizle yapmış değilsiniz, ayrıca farkına varır varmaz da üzerinizden atmışsınız.

Bu hareketiyle güya şaka yaptığını sanan kişi de, onun dinimizce küfür alameti olarak kabul edildiğini bilerek yapıyorsa bunu, dinî bir hükmü hafife almış, alay mevzuu yapmış olur ki, bunun hükmü küfürdür. Şayet bilmeyerek yapıyorsa hatırlatmanız gerekir, günahkâr olur.

Ayrıca sitemizde şapkayla, şapkanın hükmiyle alakalı pek çok yazı mevcut… Ve yine kişinin -Allah korusun- hangi hallerde küfre düşeceğine dair de epeyce yazı var. Lütfen zahmet edip araştırıverirseniz, bizi de hep aynı şeyleri tekrar edip durmaktan kurtarmış olursunuz,  minnettar kalırız. İnanın bunları hatırlatmaktan da gına geldi artık…

Söz konusu mevzularla ilgili birkaç link:

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3235-diploma-torenlerinde-kep-takmak.html 

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2546-kufur-alameti-olan-kiyafette-kufur-alametini-ortmek.html 

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1931-uzerinde-hac-bulunan-elbiseleri-giymek.html 

http://www.halisece.com/tarih/217-tarihte-bugun-iskilipli-atif-hoca-idam-edildi.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/577-sapka-takmak.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1501-kufre-goturen-soz-ve-fiiller.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2561-bazi-karikaturlere-gulmek.html

Go to top