Google da ''başlarına basınçlı hava püskürtülerek sersemletildikten sonra kesilen kurbanlar'' diye haber sitelerinde yayimlanan videolarda ki keaim sekli caiz midir?

Hocam Esselamualeykumverahmetullah hurmetler. Hayirli hizmetler.

Soru: Kurban tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Kesimde kolaylık, hayvana fazla eziyet vermemek / ölüm acısını azaltmak maksadıyla, kesim esnasında hayvanın anlatılan usûlle geçici olarak sersemletilmesi, bu hayvanın kurban olarak kesilmesine engel sayılmaz. Çünkü kurbana engel ayıp, kesim esnasında meydana gelen ârızalar olmayıp, hayvanda önceden mevcut olan ve emsaline göre hayvanın değerini noksanlaştıran kusurlardır. Kesim esnasında meydana gelen kusurlar, kesim işlemine dâhil bir ameliyye olup, kurbana engel ayıp sayılmaz.

Bu sebeple geçici olarak sersemletilmiş, bayıltılmış hayvan, usulüne uygun olarak kesildiğinde kurban olur, eti yenir. Bu uygulama geri dönüşü olmayan şoklama metoduna benzememektedir. Çünkü şoklamada geri dönüş yoktur. Bununla beraber öyle bir hayvan da şayet ölmeden kesilip kanı akıtılabilirse, eti yenebilir, fakat kurban olmaz. Detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki linke bkz.

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3905-soklama-ile-kesilen-hayvanin-eti-yenir-mi-kurban-olur-mu.html

Go to top