Selamun aleykum hocam;

Kotalogtan kozmetik ürünler satıyorum; ruj, parfüm vs helal sertifikali, yerli malı ve alkolsuz. Sadece bazı ürünlerde ilaç yapımında kullanılan detan ve setil alkol varmış,  genc kızlar da alıyor, bu ürünleri satmak caiz mi, bi gunahi var mı, kazanci helal olur mu? Allah razi olsun.   

Soru: Özlem tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Mutlaka helâl sertifikası bulunan malları satmaya çaba gösterin. Mecburiyet ve zaruret bulunmadıkça terkibinde alkol bulunan ürünlerden uzak durun, alkolsüz olanları tercih edin. Bir ürünün alkolsüzü bulunduğu sürece, alkollü olanı satmamaya çalışın. Dinde ihtiyat ve takvâ bunu gerektirir. İllâ da haram mı helâl mi noktasına takılmayın. Çünkü ikisi arasında şüpheli olanlar da vardır, mü’minin bunlardan da sakınması lazımdır. Daha geçen gün hatırlattık, ne buyuruyordu Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz:

Helâl bellidir, haram da bellidir. İkisi arasında insanlardan çoğunun bilmediği şüpheli şeyler vardır. Kim şüpheli şeylerden sakınırsa dinini ve ırzını korumuş olur. Kim de şüpheli şeylere dalarsa harama düşer...” [Buharî, Sahih, İman 39, Büyû 2; Müslim, Sahih, Müsakat 107, Hadis no: 1599]

Bu Nebevî ikaz ve ihtarı kulaklarımıza küpe, dilimize pelesenk, kalbimize de nakş etmemiz gerekir, öyle değil mi?

Meseleyle ilgisi bakımından ayrıca aşağıdaki linklere de mutlaka bakmanızı tavsiye ederiz:

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3611-kolonya-parfum-ve-alkollu-kremler.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2532-deodoraint-ve-parfumler.html

Go to top