Şeytan insana nasıl yaklasir . Nasıl korunur insan . ? 

******* 

Selamün aleyküm.

Bu soruyu soranın, cevaplarını da bilmemesi pek mümkün gözükmüyor, bu bir. İkincisi, bunlar kitaplık çapta geniş bir mevzu. Açacaksınız dini eserleri, okuyacaksınız oralardan... Mesela en başta Elmalılı merhumun Hak Dini Kur’an Dili’nden Muavvizeteyn surelerinin tefsirlerini okumanızı tavsiye ederim.

Ayrıca saliha hocahanımların sohbetlerini takip edeceksiniz. Oralarda şeytanın, nefs-i emmarenin hîle ve hud’aları / entrikaları en ince teferruatına kadar anlatılıyor. Can kulağıyla dinleyecek, kalbinize nakşedecek ve hayatınızda uygulamaya gayret edeceksiniz. Kısacası dinin emir ve nehiylerine dikkat edip, şeriatın zâhir ve bâtıniyle alâkalı hususlarda hassas davranacaksınız. Bunun yolu-yöntemi budur. Bu temel usûle riayet ederseniz, maksadınıza erişmeniz noktasında muvaffakıyetiniz muhakkaktır. Şüpheniz olmasın.

Bununla beraber sorunuzun kısaca cevabı:

Şeytan insana her yandan her yönden yaklaşır. En büyük silahı da vesvesedir. Korunmak için başta Eûzü-Besmele’yi dilinizden düşürmeyecek, Felak ve Nâs surelerini çokça okuyacak, onun üflediği kuruntulara değer vermeyeceksiniz.

Go to top