sayın hocam hamilelikte büyüklerin tavsiyelerini sormak istemiştim ama net cevap alamadım mümkünse mailime cevap atarmısınız. devlet-i ali osman

 

*******

Sayın devlet-i ali osman ve nâm-ı diğer der saadet nicklerinin sahibi kardeşim; bir defa site üye listemizde bu rumuzlarla kayıtlı bir okur yok. Mailinize ait gerçek rumuzunuz ne ise, mesajlarınızı da o isim altında gönderiniz; öyle her seferinde kafanıza göre uyduruk rumuzlarla değil.

Şimdi sizden ricamız; e-mail adresinizi bildiriniz ki, biz de size “hamilelikte büyüklerin, İslâm’ın tavsiyesi dışında bir tavsiyeleri olmadığını” bildirelim, olmaz mı?! Gerçi bir önceki sorunuzda icap eden cevabı ve ilgili linki vermiş idik, öyle değil mi? Lütfen onun muktezasınca hareket ediniz! Bu hususla alakalı da rica ediyorum artık bizi daha fazla meşgul etmeyiniz.

Ancak bu mevzuda illâ da bir şeyler yazmamızı istiyorsanız, ‘hâsıl-ı kelâm netice-i merâm’ diyerek şu özetlemeyi yapabiliriz:

Hamileliğe mahsus bir duanın olduğuna dair o linkteki yazdıklarımızın dışında bir bilgiye sahip değiliz. Varsa sizin bildiğiniz, onu / onları okumaya gayret ediniz.

Malumunuz, en makbul dualardan biri, vakit namazlarından sonra yapılan duadır. Hamilelik günlerinizi bir fırsat bilerek, namazlardan sonra ya da herhangi bir zamanda -özellikle de duaların müstecab olduğu mübarek vakitlerde- meşru sınırlar dahilinde arzu ettiğiniz duayı yapınız. Afv u mağfireti sonsuz, fazl u ihsânı sınırsız, rahmeti hudutsuz olan Allah Teala’nın lütuf ve keremine güvenin; bütün hâcâtınızı / ihtiyaçlarınızı / isteklerinizi O’nun huzuru sırrı ehadiyyetine arz u takdim edin. O’nun kapısı her zaman açıktır. Dua ve niyazlarınızın kabul olacağına dair de en küçük bir kuşku ve tereddüde kapılmayın. Mutlaka icabet olunacaktır. Netice itibariyle farklı tecellilerde de olsa…

Kezâ duaların en güzeli ayet ve hadislerde yer alanlardır, pîrânın okumaya devam ettiği niyaz ve ilticalardır. Bunun dışında en makbul dua, metni ve tarzı nasıl olursa olsun, ihlâsla / samimiyetle yapılan duadır. Çünkü Allah (c.c.), duanın edebî yönüne değil, âdâbına ve kalbî cihetine bakar. Kırık-dökük lafızlarla, münkesir bir kalple yapılan ihlâslı bir dua, fesâhat ve belâgat sanatlarıyla süslü, fakat ihlâssız olan binlerce duadan çoook daha faziletli ve kıymetlidir.

Go to top