Selam Hocam iş  noktasında sıkıntılşarım var,ne  tavsiye edersiniz

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Mevcut bütün vesilelere / sebeplere tevessülle, gereken gayret ve çabayı gösterip Allah’a tevekkülü tavsiye ederim. Moralini bozma, üzülüp kendini ruhen / psikolojik olarak yıpratma. Sen elinden geleni yaptıktan sonra, emin ol ki Mevlâ kulunun gayretini karışılıksız bırakmaz. Yeter ki yaptıklarını usûlünce yapmaya çalış. Sanırım akl-ı sahibi kime sorsan, aynı tavsiyelerde bulunur. Benim de aklıma gelenler bunlar.

Bilirsiniz, peygamberler (aleyhimüsselâmu ve alâ Nebiyyinâ hâssah) vefatlarından sonra geriye dünya malı olarak bir şey miras bırakmazlar. Lokman Hekim (a.s.) de öyle… Ama bir farkla; o mirasçılarına, çoluk-çocuğuna bir sandık bırakmış ve şu tenbihte bulunmuş: Bunu, vefatımdan sonra açarsınız! Vasiyetini yerine getirmişler, vefatının ardından sandığı açamışlar… İçinden bir sandık daha çıkmış, onu da açmışlar bir sandık daha çıkmış, onu da, onu da… derken en son küçücük bir sandıkla (kutuyla) karşılaşmışlar! Onu açtıklarında içinden bir kemik parçası çıkmış. Üzerinde şu ibretli sözler yazılı imiş:

Ayağını sıcak tut, başını serin…

Kendine bir iş bul düşünme derin!

Yani özetle, fizikî ve psikolojik rahatsızlıkların bir nevi ana kaynaklarını hatırlatmış. Malumunuz, başta akıl sağılığımz olmak üzere topyekün beden sağlığımız en önemli varlığımız. Cenab-ı Hakk’ın bizlere en büyük lütfu. O olmazsa hiçbir şeyin kıymeti-değeri olmaz.

Rabbim cümlemize sağlık, afiyet ve saadetlerle dolu, hayırlı ve bereketli ömürler ihsan eylesin. İş noktasında sıkıntıları olan bütün kardeşlerimize kolaylıklar ve hayırlı çıkış yolları nasip etsin. 

Go to top