Selamün Aleyküm Hocam.

Bir Hocanın ''Her bir uzuv (organ) için okunması münasip olan ŞİFA AYETLERİ'' kitabın[da istisnasız bütün organlar için okunacak ayetler bulunduğu ve okunup o] uzva üfürülmesiyle şifa bulunacağı yazıyor. Hocam, dini kaynaklarda böyle bişey yazıyor mu? Bu bilgi ne derece doğru? BİLAL

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Söz konusu ettiğiniz mesele, geneli itibariyle havâs ilmi ile alakalı bir husus. Ve bu ilim dalı, farklı bir alan. Meşgalemiz değil. Tabii ki Kur’an-ı Kerim mahza şifadır. Hangi hastalıklara-rahatsızlıklara hangi sûre ve ayetlerin, duaların nasıl ve hangi miktarda okunacağına dair bilgilere farklı yerlerde (tefsirler-hadis şerhleri vs.) de rastlayabilirseniz. Ancak havâssa dair eserlerde bu hususlar daha derli toplu bir halde ele alınmış ve açıklanmıştır.

Madem merak ettiniz, oralara müracaat eder, merakınızı giderebilirsiniz. Birinci yol bu olabilir.

Eğer araştırıp inceleme yolu biraz zor ve yorucu gelip sizin için kolay olmayacaksa, ikinci yolu deneyebilirsiniz… Yani adı geçen eserin müellifine,  aynen bize sorduğunuz gibi, “hocam, dini kaynaklarda böyle bişey yazıyor mu? bu bilgi ne derece doğru?” diye sorabilirsiniz. O da herhalde size gereken cevabı verecek ve kendi üslûbiyle,  ‘duvara değil, sağlam kaynaklara dayandığı’nı bildirecektir! Öyle değil mi? Ayrıca bendeniz kitabı görmedim; sizde olduğuna göre bakın, dikkat edin, belki de -hatta kuvvetle muhtemel- verdikleri bilgilerin kaynaklarını da kaydetmişlerdir.

Hâsılı, sorunun muhatabı biz değiliz, adı geçen şahıstır; zannederim aceleye gelmiş ve adres karışıklığı olmuş... Onlara yollayacakken bize göndermişsiniz. Vaki hatayı hatırlatırız! 

Go to top