Papazların elindeki islam düşmanı incili çöpe atsam bir şey icap eder mi?  Hiç düşünebildiniz mi?... Sevgi selam... İsim mahfuz

*******

Ve Aleyküm Selâm Abi;

Muharref de olsa İncil’i çöpe atmak, hele hele bu fiili tahkir niyetiyle yapmak İslâm âdap ve ahlâkına muvafık bir hareket olmaz.

Âcizane mülahazam, bu hâl ve tavır, bir Müslüman için vebâlden uzak addolunabilecek bir davranış biçimi değildir.

Çünkü o kitap muharref, eksik ve yanlış da olsa, içinde Allah ismi bulunabilir, Hz. Musa’ya, Hz. İsa’ya inen tahrif olunmamış ayet, kelime ve cümleler mevcut olabilir. Binaenaleyh şeâirden / mukaddeslerden tamamen mücerret olduğu-olacağı düşünülemez. Mâlum-i âlîleriniz, mukaddeseta hürmet ise mü’minin takvâsıyla mütenasip ve onun manevi hayatında önemli bir yere sahiptir.

Meseleyi siyasi-idari-içtimai açılardan değerlendirecek olursak, böyle bir hareketin ona inanan topluma saygısızlık olacağı aşikârdır. Onlara, inancımız icabı saygı duymasak da, en azından saygısızlık etmeyiz. Bu iki ölçü arasında hayli fark vardır. Bu inceliğe dikkat etmek gerekir. Zira söz konusu davranış, bir nevi kendi mukaddesimize yapılabilecek saygısızlığın önünü de açmak olur. Nitekim Cenab-ı Hak bu noktada biz mü’minleri ikaz için buyuruyor ki:

Maamâfih onların Allah’tan başka taptıklarına sebb de etmeyin (sövmeyin) ki, cehaletle tecavüz ederek (bilmeyerek haddi aşıp) Allâh’a sebbetmesinler.” [En’âm suresi, 108; Ayetin tefsiri ve meselenin izahı için bkz. Elmalı’lı, Hak Dini Kur’an Dili (Sadeleştirme), 3, 494]

Sadedinde olduğumuz meselede düşüncelerim bundan ibarettir.

Saygı ve selamlarımla…

Go to top