Selamünaleyküm hocam,iyi çalışmalar...

Hocam zaman zaman İslami usullere göre misafir ağırlamayan arkadaş ve yakınlarımızın evlerine misafir olmak durumunda kalıyoruz.Bazen yemeğe davet ediyorlar,bazen doğum oluyor kimi zaman gelmezsen gönül koyarım diyorlar ve haliyle çok zor durumda kalıyoruz.(Kişi vicdan ve hürriyetine saygısızlık etmek istemiyorum.)Gittiğimiz bu evlerde ev hanımları bazen tesettürsüz olabiliyor.Sorumun özü;birarada oturmamız da sakınca varmıdır.Ev hanımının tesettürlü olması bu sakıncayı ortadan kaldırır mı?Yoksa bu isteği nazikçe geri mi çevirelim.Saygılarımla... Emin

*******

Ve aleyküm selam.

Muhterem, “Kişi vicdan ve hürriyetine saygısızlık etmek istemiyorum” gibi sözde ‘medeni-insani-içtimai’ bir tutum sergilemek adına, İlahî ve Nebevî düsturları çiğneyemeyiz, öyle değil mi? Arkadaşlarınızın-arkadaşlarımızın, ‘doğum ve benzeri davetlerine gitmediğiniz takdirde, gönül koyarım’ demeleri, İslâm’ın bir nehyini çiğenememize, emrini görmezden gelmemize sebep olabilir mi? Yarın o yüzden uğrayacağımız azaptan bizi kurtarır mı? Düşünsenize; bir tarafta Allah’ın emri, Rasûlü’nün sünneti, öbür tarafta ise arkadaşlarımızın İslâmî âdâba uymayan davetleri-merasimleri… Şuur ve idrâk sahibi bir mü’min hangisini tercih eder, seçer sizce?

Ayrıca unutmayalım; nice aile yıkımlarının, namus cinayetleri ve sairenin bu kabil töre ve törenlerle, kadın-erkek karışık toplantılarla tohumlarının atıldığı bir gerçek değil mi? Onun için Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), akrabalar arasında bile bu davranışları yasaklıyor; hatta ‘bu ölümdür’ buyurarak, onların tamamen yabancı olanlardan daha tehlikeli olduğunu hatırlatmıyor mu? Aşağıda vereceğim linkteki yazıyı lütfen dikkatlice okuyun ve ona göre davranmaya, İslâmî usûl ve âdâba uymayan karışık oturumlardan-meclislerden, âile meclislerinden uzak durmaya gayret edin.

Bkz. http://halisece.com/sorulara-cevaplar/821-kadin-erkek-birlikte-oturmak-caiz-midir.html

Go to top