selamun aleyküm hocam

on yedi yaşındaki bir arkadaşımın yaptığı zina sonucu kız arkadaşı hamile kalmış.arkadaşım ne yapacağinı bilmiyor.aileme söylesem mahvolurum diyor.daha bu yaşda evlenemem ev geçindirmeye de imkanım yok diyor .bu yüzden ya kürtaj yaptırmak ya da ilaçla çocuğu düşürmek istiyor.çocuk daha 3 haftalık.böyle bir yolla çocuğu düşürtmek ya da aldırmak caiz midir.arkadaşımın ne yapması nasıl bir yol izlemesi lazım hocam. (İsim mahfuz)

*******

Ve aleyküm selam.

Anlattıklarınızın hiç biri söz konusu operasyon için meşrû bir mâzeret ve zarûret değil. Rahimdeki mâsumun da bu işte bir vebâli yok. Yapılacak bir müdahale tek kelimeyle “cinâyet”tir!  O son derece çirkin günah-ı kebîrenin üzerine bir başka büyük günahı “câniliği- katilliği” ilave etmiş olurlar.

Dile getirmeye çalıştığınız yakınmaları, bu işin öncesinde düşünmeleri gerekirdi. İş işten geçmiş, madem olan olmuş, yapılması gerekeni zamanında düşünmemişler ve bu vartaya düşmüşler… O halde bu saatten sonra yapılabilecek en doğru muamele, bu sifâhı (zinâyı) nikâhla düzeltmek, tam bir nedametle tevbe ve istiğfarla da kendilerini temizlemek olmalıdır.

Sorunuz hakkında geniş bilgi için bkz.

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/789-kurtajin-cezasi.html 

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/1738-kurtaj-cinayeti-ve-cezasi.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/1739-kurtajin-hukmu-ve-mehirde-olcu.html

Go to top