Hocam Selamunaleyküm arkadaşın biri bize sordu ilmimizce cevapladık, lakin tam tatmin olmadı sanırım. SORU şu bir kimse işsizlik sigortası alırken sigortasız (yada sigortalı) bir işte çalışmaya başlasa ve aynı anda işsizlik maaşı almaya devam etse aldığı işsizlik maaşı ona helal olur mu? Hayırlı çalışmalar efendim, sağlık ve afiyetler dilerim... Davut Gazi Toklu - Facebook

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Bunda tereddüt edecek bir durum yok. Adı üstünde ‘işsizlik maaşı’ veriyor devlet işsizlere…

Peki, iş bulmuş bir insana işsiz denilebilir mi?

Hayır, denilemez!

O halde hangi hakla ‘işsizlik maaşı’ almaya devam edecek?

Elbette ki haram olur. Bu tutum, gayet açık bir sahtekârlıktır! Kul hukukuna girer. Kişi, tevbe etmekle dahi kul hakkının sorumluluğundan kurtulunmaz. Bunun için hak sahibinin hakkını ödemesi ve helallaşmesi gerekir.

Ayrıca söz konusu sahtekârlıkta hukukuna girdiği bir veya birkaç kişi değil ki, gidip kolaylıkla helalleşebilsin! Bir yığın insan… Kimi nereden bulup da helâllik dileyecek?

Binaenaleyh bu ve benzeri yanlışlardan şiddetle kaçınmak lazım. Haksız yere aldıklarını da gidip ödemesi / iade etmesi gerekir.

Mevzu ile ilgili olarak şu linke de bkz. http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2940-anlasmali-bosanip-vefat-eden-babanin-maasini-almak.html

Go to top