hocam bir insan mürted olunca hanefiye göre nikah düşüyor tecdidi iman yapınca geri gelmiyor.şafiide ise geri geliyor.hanefiye göre evli olanlar daha sonra şafiiye göre bir daha nikah kıyarlarsa diyelim mürted oldular tecdidi iman yapınca nikah tekrar geri gelir mi.böyle birşey yapmak caiz olur mu. akif aydın

*******

Sevgili Akif, öyle daldan dala atlamak olmaz. Mezhebinde sebat et. Hanefiysen Hanefî, Şâfiiysen Şâfiî olarak kal. Taklit, ancak çok zaruri ve mecbur kalınan hallerde olur. İrtidat ederken etmiş, tecdîd-i iman yapmış da nikâhını tazelemek mi zor geliyor bu şaşkına?!. Olmaz öyle şey! Söyle ona; tecdîd-i iman ettiği gibi, tecdîd-i nikâhını da yapsın / yaptırsın.

Ve sana da, bütün vesvese illetiyle mâlûl olanlara yaptığımız tavsiye ve hatırlatmayı, şayet yapmadıysak yapmış olalım. At o kafandan ve gönlünden böyle lüzumsuz, lüzumsuz olduğu kadar da tehlikeli tutum ve davranışları, kurtul bu illetten… Uzak dur o tiplerden… Çünkü kendin zaten vesvese, şek ve şüpheler içerisinde bocalayıp duruyorsun… Ve bizi de böylesine eften-püften gereksiz şeylerle meşgul edip durma. Tedavini / tedavinizi başka yerlerde arayın lütfen. 

Go to top