selamüaleyküm hocam .evin bodrum katını kına salonu olarak işletmeyi düşünüyorum.sadece bayanlara isteyen sohbetli isteyen bilgisayar höperlör ses sistemi vasıtasıyla müzikli kiraya veriyorum  caizmidir selamlar

*******

Ve aleyküm selam.

Ticari maksatla kına, nişan, toplantı ve düğün salonu işletmekte dinimize göre herhangi bir mahzur yoktur, caizdir; hatta halka / Müslümanlara hizmet olduğu için güzel bir iştir. Ancak bu işle iştigal edenler, işyerlerini İslâm’ın kesin olarak yasakladığı fiillerden uzak tutmaları gerekir. Gerek yeme-içme bakımından, gerekse diğer uygulamalar açısından…

Müzikle alakalı detaylı bilgiler için de, lütfen sitedeki bu mevzuda kaleme aldığımız makale ve gelen sorulara verdiğimiz cevaplara bkz.

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/524-dugunlerde-calgi-muzik-sakal-ve-biyik-hakkinda.html

http://halisece.com/islami-yazilar-ve-makeleler/23-tasavvuf/291-edebiyat-ve-siir-tasavvufta-raks-sema-teganni-musiki.html

Yukardaki linklerde sorunuzun cevabını bulacaksınız. Bir de bu ve benzeri meselelerde fetva-takva ayrımını, şer’î bakımdan verilen ruhsatları, hatta bu ruhsatların kullanılmasının azimetle amel gibi makbul ve münasip olacağını da unutmamak lazım. Ve yine unutmamak gerekir ki; o merasimler cenaze merasimi değil, adı üzerinden “nişan-kına-düğün merasimleri”dir. İkisi arasındaki fark, matemle sürûr arasındaki fark gibidir.

Kısacası bu faaliyet, yalnız kadınlara mahsus olup / kadın-erkek karma olmayıp içinde gayrimeşru unsurlar barındırmadığı, çevreye de rahatsızlık verme gibi bir durum söz konusu olmadığı sürece tabii ki haram olmaz. Eğer etrafa mesela gürültü yoluyla bir rahatsızlık söz konusu olursa, kul hukukuna girer ki, bu gibi yanlışlardan mutlaka kaçınmak gerekir. 

Go to top