merhaba, cevabınız için teşekkürler, ben aslında şunu sormak istemiştim, bir de bu açıdan cevaplayabilirseniz sevinirim, "bence batılıların müslümanlara (haşa) terörist gözüyle bakmasının suçlusu biziz, suç bizim.keşke herkes suçun kendinde olduğunu düşünse" demek; kul hakkına girer mi? bu sözleri destekleyene, konuşana, ve yazana  vs. tüm müslümanların kul hakkı geçer mi? manevi kul hakkı oluşur mu? Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

*******

Merhaba.

Gene başladın kardeşim ‘kul hakkı’ nakaratlarına… Bıktırıcı olmuyor mu? Hadi bir öncekine sabredip, genişçe de cevaplamaya çalıştık. Yeter ki arkası gelmesin, diye… Ama gene başladın, ‘ben aslında şunu sormak istemiştim, bir de bu açıdan cevaplayabilirseniz sevinirim’ falan-filan demeye… Niçin baştan meramını doğru dürüst, açık / net olarak dile getirmiyorsun da vaktimizi hırsızlıyorsun böyle..?   Hem bunun nesini soruyorsun? Problem edilecek bir yanı mı var ki bunun? Ayrıca bunda da meseleyi vaz’ ediş tarzın yanlış gene… Ne demek, ‘bence batılıların müslümanlara (haşa) terörist gözüyle bakmasının suçlusu biziz, suç bizim keşke herkes suçun kendinde olduğunu düşünse’… Böyle genelleme mi olur? ‘Batı’ hem her türlü entrikayla içimize fitne ve fesat tohumunu atacak, böylece ‘müslüman terörist algısı’nı oluşturup, sonra da bu yaftayı bana yapıştıracak ve ben de ‘bunun suçlusu siz değilsiniz benim’ diyeceğim. Olmaz öyle şey! Bu sözle, bu niyet ve düşünceyle Batı’nın ‘hem suçlu hem güçlü’ ‘hem kel hem fodul’ gözükmesi için ekmeğine yağ sürdüğünün farkında mısın?! 

Evet, bu görüntüde bu algıda elbette ki biz Müslümanların da hataları-kusurları vardır, olmuştur, olabilir de… İşin bu yönü, yani otokritiği ayrı bir mesele… Fakat niçin herkes suçun kendinde olduğu gibi bir düşüncenin-inancın sahibi olsun! Sen böyle bir yanlış düşünce ve idrâke sahipsen, başkaları da senin arkandan bu vartaya niçin atlasın..? Senin ‘doğru yapıyorum’ diye düştüğün bu hataya, neden başkaları da ortak olsun?

Ve sonuç olarak; burada bir fiil yok ki ‘kul hakkı’ doğsun? Bunu da nereden ve hangi akılla-mantıkla çıkartıyorsun? ‘Akılla-mantıkla’ diyorum, çünkü bunun ilmî ölçülerle bir karşılığının olmadığı zaten açık! At kafandan bunları… Bizi de meşgul etme lütfen. “Kul hakkı, kul hakkı, kul hakkı…’ diye diye, durmadan bizim hukumuza giriyorsun. Eğer bundan sonra da sürdürürsen bu martavalları, ciddi söylüyorum, haberin olsun sana olan hakkımı helâl etmem! Yarın Mahşer günü yakana yapışır, çatır çatır alırım. Çok iyi düşün ve kendine çeki düzen verip toparlan… 

Go to top