selamun aleyküm hocam

bizim öğrenci yurdunda ıraklı bir öğrenci var.selefi olduğunu söylüyor.birinci sorum selefiler müslüman mıdır?ikinci olarak onların arkasında namaz kılınır mı?üçüncü olarak da yurttki bu kişi ile iletişimimiz nasıl olmalı.ben onun selefi olduğunu öğrenmeden önce biraz samimi oldum.o kişi ile ne biliyim gezmek ya da başka şeyler yapmak caiz olur mu.davranış biçimimiz nasıl olmalı? Allah razı olsun.

*******

Ve aleyküm selam.

1- Selefîler hakkında bilgi için bkz. http://halisece.com/akaid/350-itikadi-ve-ameli-mezhepler.html

2- Eğer bu bid’at ve dalâlet fırkalarının sapkınlıkları amelde değil de itikatta ise -Allah korusun- Müslümanlıktan söz edemeyiz.

3- Arkalarında namaz kılınıp kılınmama meselesi de gene itikadî durumlarıyla alakalı bir hükümdür. Dalâletleri inançta ise kılınmaz. Kezâ daha uygun bir imam varken amelde bu zihniyetteki birilerinin ardında da namaz kılmamak lazım. Meseleyle ilgili olarak ayrıca bkz. http://halisece.com/sorulara-cevaplar/1079-sigara-icen-imam-ve-hocalar.html

4- Onlar ve benzeri gruplara mensup insanlarla iletişimimiz, eğer tesirli ve faydalı olabiliyorsak konuşup nasihat etmek olmalı… Şayet faydalı olamıyorsak, ki genelde bu tipleri yanlışlarından döndürmek âdeta deveyi hendekten atlatmak gibidir; o takdirde uzak durmaya, zararlarından korunmaya çalışmalıdır. İşin özeti budur.

Mevzu ile ilgili diğer bazı linkler:

http://halisece.com/akaid/736-ehl-i-sunnet-ve-l-cemaat.html

http://halisece.com/akaid/737-itikat-amel-ve-ihlasta-ehl-i-sunnet-e-uymanin-onemi.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/534-mezhepleri-inkar-etmenin-hukmu-nedir.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/347-73-firka-hakkinda-soru.html

Cenab-ı Hak cümlemizi itikatta, amelde ve ahlâkta Ehl-i Sünnet çerçevesinin dışına taşırmasın.

Radıyallâhu annâ ve anküm ve an kâffeti’l-müslimîne ve'l-müslimâti ve’l-mü’minîne ve’l-mü’minât.

Go to top