Hocam selamüaleyküm. Mehdi as. ile ilgili yazılarınızı okuyabildiğim kadarıyla okudum. Üstazımızın k.s 'mehdi bizim usülümüz üzere gelecek şimdi o devirdiyiz ' sözü. Daha sonra İmamı rabbani hazretlerinin k.s 'öyle zannediyorum ki ekmeli velayetle geleceği va'd edilen mehdi a.s bu nisbet üzere olacak ve bu silsileyi aliyyeyi tamamlayıp ikmal edecektir. bu zincirin son halkası olacaktır' manasındaki sözü. Belki sırrı izhar etmek olacak ama hazretimizin mehdi olduğunu mu işaret ediyor. Kendimi gafil hissediyorum bu konuda (çoğu konuda da olduğu gibi) Ve belki bunun yazmam abes ama hocalarımdanda duyduğum bu oldu. Sizinden teyitiniz benim için önemli. çünkü mehdi a.s gelişini ben hep büyük bir olay olacak savaşlar çıkacak mekke feth edilecek. mehdi a.s askerleri olacak. isa a.s gelecek mehdi a.s deccali öldrüecek gbi eksik bilgileri kıyametten önce olacağının duydum. Beni aydınlatın lütfen bu konu hakkında. sayfalarca okumağa hazırım. Çünkü mehdi ve isa a.s nüzülünü inkar eden kafir olur diye okudum sizin yazılarınızdan. Eğer geldiyse beklemek ne derece doğru. Sizinde dediğiniz gibi. Allahu alem.../eğer sorum adaba  aykırı ise affınızı rica ederim./ mahmut

*******

Ve aleyküm selam.

Söz konusu mevzularla alakalı yazıları “okuyabildiğin kadar” değil de, dikkatle ve tam olarak okumaya çalış. O zaman göreceksin ki, bu hususlarda ne bize ne de başkalarına soracağın herhangi bir şey kalmaz. Bizim de zaten bunların dışında ve daha fazla söyleyebilecek bir sözümüz de yok, gereği de yok.

Sonuçta bu ve benzeri mevzular te’villi meselelerdir. Te’vilini (yorum ve açıklamasını) de ancak anahtar kimde ise o açabilir / açıklayabilir. Onların açıkladıklarından bize intikal edenleri de biz nakletmeye çalıştık. Bundan ötesi için de efrâd-ı ümmet mes’ul değildir. Herkes imanî şuur ve idrâki nisbetinde neyi kavrayabiliyorsa onu anlar. Kovasının istiâbı nisbetinde suyunu alır. O da onun için yeterli olur. Daha fazlasını alamadığı için de muâhaze olunmaz, muhasebeye çekilmez.

Hasılı, ne senin ne benim ne de diğer mü’minlerin beklemelerine gerek yok. Merak etme, gelecek olan gelir. Sen yeter ki Allah’tan hidayetini iste, dalâlet yollarından korunmana bak. Önemli olan o. Rasûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurmuşlardır ki:

Kıyâmet koparken sizden birinizin elinde bir hurma dalı bulunur da bunu Kıyâmet kopmadan dikmeye gücü yeterse, mutlaka onu diksin, bırakmasın.” [Tecrid-i Sarîh Terc. Ve Şerhi.,7, 124]

Bu ne demektir? Yani siz, Kıyamet ve benzeri bilmediğiniz, doğrudan sorumlu olmadığınz hususlarla değil, mes’ul olacağınız amellerle, kulluk vazifelerinizle meşgul olunuz! 

Go to top