Selamün aleyküm hocam. Mollacami.net'te sorulara verilen cevaplar ile bilgilerinizden faydalanmaktayız. Allah Razı Olsun. Allah nasip ederse 2 ay sonra bir oğlum olacak.İsim konusunun dinimizdeki önemine binaen, sizlere düşündüğümüz bir- iki ismi danışmak istedik. Evladımıza “Alperen Ali” ismini koymak istiyoruz. Fakat, “Alperen” isminin siyasi bir akım ile anılmasının dinen olumsuz bir hususu olup olmadığı konusunda fikirlerinize danışmak istedik. –“Alp ve Eren” Türkçe isimlerin birleşimi olan bu ismin, eski Müslüman-Türk komutanlara( Selçuklularda) verildiğini okuduk kısmi internet araştırmamızda. Bir ikinci isim de, “ Mehmet Tuğra” ismi. Eski Türk padişahlarının imzalarına-damgası anlamındaki “Tuğra” kelimesinin, isim olarak dinimizce uygunluğunu danışmak istedik sizlere.. Teşekkür ederiz, Hayırlı çalışmalar… Serkan Ongun – Facebook

 

*******

Ve aleyküm selam.

Söz konusu iki ismi (Alperen Ali) birlikte kullanmanızın herhangi bir mahzuru olmaz. Tarihte Müslüman ecdadımızın açıkça kullandıkları ve örnekleri açıkça görülen-bilinen isimleri sormanıza gerek var mı?! Bunları siyasi bir akımın kullanması, bizim için ne menfi ne de müsbet yönde bir tesiri olur. Onlar için istismar sahası geniş. Başka gruplar, başka klikler de başka şeylere sahip çıkıyorlar… Engel olamayız. Ayrıca amellerin hükmü niyetlere göredir. Herkes niyetinin karşılığını görür, alır. Bunlar önemli değil. 

Binaenaleyh sorduğunuz diğer isimleri (Mehmet Tuğra) de verebilirsiniz. Her ikisi de bildiğiniz gibi manaları güzel ve hoş isimler.

Size de hayırlı çalışmalar… Kolay gelsin. 

Go to top