Selamun aleyküm.

Hocam benim burnumda eğrilik var. bu eğriliğin sağlak açısından bir zararı yok ama psikolojik olarak beni çok rahatsız ediyor.insanlar arasında dalga konusu oluyor.insanlarla iletişimimi çok olumsuz etkiliyor.

Öyle bir arızanın giderilmesi ,bir çeşit tedavi mahiyetini taşır.(Ayni,Umdetül-Kari şerhu Sahihil Buhari,22,63 diye bir hadis okudum.bu hadis sahih midir. doğuştan olan böyle (insanın psikolojisini bozan) durumları kapsamı içine alır mı. böyle şeyleri düzelttirmek caiz olur mu.

hocam ikinci sorum da  burundaki bu eğriliğe Allah(cc)vergisi deyip yaşamak takva mıdır.yoksa bu şekilde hayatımı olumsuz etkileyen durumu düzelttirmek daha mı iyidir.Hizmetlerinizin devamını Alah(cc)dan niyaz ederim. engin 

*******

Ve aleyküm selam.

1- Fizikî ve psikolojik rahatsızlıkların tedavisi için yapılacak bir operasyon, keyfî estetik-ameliyat kategorisine girmez. Çünkü burada hedeflenen güzelleşmek değil, bir rahatsızlığın ortadan kaldırılmasıdır. Detaylı bilgi için bkz.

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/1102-hocam.html

http://halisece.com/fikih/466-kas-ve-tuy-yolma-dovme-yaptirma-disleri-seyreltip-inceltme.html

2- Madem sağlık açısından (fizikî bakımdan) bir zararı yok, eğer insanların sana karşı olan menfi tavrını (psikolojik baskıyı) tolere edebilecekseniz, tabii ki ameliyat olmayabilirsiniz. Karar sizin. 

 

Go to top