selamun aleyküm

muhterem hocam sizlere birkaç sualim olacaktı

1-Temizlik yaparken kafama takılan bazı şeyler var.necis bir yeri silerken şu şekilde yapıyorum.sıkmalı paspaslar ile yanındaki kovasına da su doldurarak o suya paspası daldırıp ve sıkıp necis yeri siliyorum.daha sonra o paspası yine kovanın içine sokuyor ve yine necis yeri siliyorum.böyle birkaç defa daha yaptıktan sonra necis yerleri temizliyorum.bu şekilde temizleme caiz midir.kafama takılan şu ki 50 metre kareden az bir yere bir damla necaset düşse tamamı necis oluyormuş.şimdi ben necis yeri silip onu kovadaki suya souyorum sonra suyu değiştirmeden bir daha sokuyorum ve yine siliyorum.bu şekilde silinen yerler temiz olur mu.

2-başka sualim de iki üç tane necis şey olsa ave ben de de bir tane bez olsa o bezle bu necis şeylerden birini sildikten sonra bezin aynı tarafıyla diğer necis şeyi silsem hepsi temizlenir mi. Ezgi Konak - gmail

*******

Ve aleyküm selam.

1- Her seferinde paspası temiz suda yıkayıp ondan sonra sileceksin necis olan yeri ve bu işlemi asgari üç kez tekrarlayacaksın.

2- Bu sorunuz da ilk sorunuzun bir başka versiyonu. Dolayısiyle cevap da aynı. Yani Necis olan yerleri temiz bir bezle en az üç kez silip kurulaman gerekir.

Bu mevzuda geniş bilgi için bkz.

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2871-koltuktaki-necaset.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2814-necaset-temizleme.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2676-necasetin-bulasmasi.html

Go to top