Hocam canımı ailem çok yakıyor özelikle annem!ben ayrı büyüdüm Çocukken ondan kaçardım sistem dışı büyüdüm bana yaptıkları acımasız davranışlarından hasta oldum ruh hastası oldum ona şunu dedim erkek kardeşlerim gelince canım Gül'üm hoşgeldin diyorsun bana gelince tepkisiz neden onun verdiği cevap şuydu sen Çocukken kaçtın şimdi içim soğudu.sözde ben hastayım o Deil .şuan Bağları kopardım merhaba nasılsın şeklinde acı çekmiyorum en azından.bütün evlatlarının işi doğruda ben bi farklıyım yüreğim taşıyor bedua etmek istiyorum hepsine ve hepsi incitiyor napim Elif Kadar - Facebook

*******

Selamün aleyküm.

Hiçbirisine sakın ola beddua etme, edebiliyorsan hayır-dua etmeye bak. Annendir, her şeye rağmen saygılı davranmaya gayret et. Öbürleri de kardeşlerinder, sevemiyorsan da saygısızlık etme. Karşılıklı sevginizin oluşup artması için mesafeli durup, zaman zaman ziyaretlerine gidebilirsin. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), “Zaman zaman ziyaret et, muhabbetin artsın” buyururlar. Sık-sık ve gereksiz görüşmeler, karşılıklı sevgi ve saygıyı yıpratabilir.

Ayrıca atalarımız ne demiş:

İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârı.”

Yani iyiliğe karşı iyilik etmek pek de önemli değildir. Bunu herkes yapabilir. Herkesin yapamadığı şey, kötülüğe karşı iyilik etmektir. Bunu yapabilen kişi kâmil ve faziletli (olgun ve erdemli) kişidir.

Kaldı ki ebeveynine, özellikle de annene karşı yapacağın bir bedduanın, saygısızlığın bumerang gibi geri dönüp seni vuracağını unutma!

Ve yine unutma ki; ebeveynin ve bilhassa annenin sevgisi katıksızdır, karşılıksızdır. Aranızda, anlattığınız cinsten münazara ve münakaşalar, diyaloglar olmuş olabilir. Ama -Allah korusun- başına gelebilecek bir sıkıntıda, yardımına ilk koşacak olanlar yine onlar olacaktır. Keza onlar bize, Allah’ın birer emanetidir. Emanete ihanette bulunmamaya, gönüllerini kırmamaya, kalplerini incitmemeye azami çabayı göstermeliyiz.

Bu mevzuda geniş bilgi için lütfen bkz. http://www.halisece.com/sosyal-meseleler/171-annenle-babanla-dunyada-iyi-gecin.html

Go to top