Selamün aleyküm sayın hocam, Allâh-ü te'âlâ korktuklarınızdan emin eylesin. Hürmetler. Müsaitse bir talebemizin özel sorusu şöyledir;

5,6,7 yaşlarındayken annaneme gitmiştim, teyzemin kızının bir oyuncağı vardı, bende onu çok heveslemiştim ve onu ondan habersiz almıştım, ana babamın da haberi yoktu. Ve bu mal artık annem tarafından çoktan imha edildi, helallik isteyemem çok utanıyorum, zaten hiç görüşmeyiz,  15 yaşımdayım benim şimdi ne yapmam gerekir?

Soru: Timûrtâşî Işık tarafından yazıldı. Kategori: Soru – Cevap

*******

Ve aleyküm selam “sayın” kardeşim;

Cenab-ı Hak cümlemizi ‘müflihûn’ zümresine ilhâq eyleyip, sadece korktuklarımızdan emin değil, umduklarımıza da nâil ü mazhar eylesin.

Helalleşmeniz icap eder. Bunun bir başka yolu olmaz. Görüşmemeniz ayrıca büyük bir vebâl olur. Nasıl olur da bir mü’min bir diğer kardeşine, hele hele en yakınlarından biriyle üç günden fazla küslüğü devam ettirip görüşmemezlik edebilir? Bu tutum ve davranış helâl olmaz.

Unutmayalım ki; ahiretteki utanç / mahcubiyet dünyadakine de benzemez. İşi oraya bırakmamaya gayret etmek lazımdır.

Ancak dediğiniz gibi madem çok utanıyor, o fiili hatırlamak / hatırlatmak istemiyorsanız şayet, yapmanız gereken usûl / takip etmeniz icap eden yol ve yötemlerle ilgili aşağıdaki linklerde açıklamalar mevcut. Dikkatle okur, ona göre davranırsınız.

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1454-sabinin-hirsizligi-haksiz-fiiller.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3413-cocuklar-imanla-mukellef-midir-kul-haklarindan-sorumlu-olur-mu.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3210-olenler-hayattakileri-izleyebilir-mi-hirsizlikta-helalesme.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3224-kul-hakki-ve-helallesmek.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3105-husama-namazi.html

Go to top