Selamün aleyküm hocam halk eğitim kurumunda kurslar vermekteyiz günlük ders verme saatimiz 5 saat ancak biz bu kursu yetişkinlere verdiğimizden 5 saatlik dersi kursiyerlerde sıkılma ve uyuklama olduğundan daha kısa öz ve anlaması gereken kısmı aktarmaktayim bu da ders saatinin daha kısa sürede bitmesine neden oluyor. Aldığımız ücret saat başına olduğu için kazancimiza bir  şüphe  olur mu ?  Amir ve Müdürümüz olayı bilmekte ve kursiyerleri sikmadan daha kısa özünü anlatmamızi  istemektedir. Aksi halde kursiyerlerin sikilip ilerleyen zamanlarda kursa katılmayacağını söylemektedirler.

Soru: Eyup tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam.

Yapılan işten maksat hâsıl olduğuna, hatta daha verimli hale geldiğine, yöneticileriniz de bunu istediğine göre, karşılıklı rıza var demektir ki, aldığınız ücret hususunda niçin şüphe edeceksiniz? Bu uygulamada tereddüde mahal bir şey gözükmüyor.

Ancak, siz gene de kalben rahatsız oluyorsanız / olursanız, ihtiyaten eksik kalan saatleri Halk Eğitim yararına ilave hizmetlerle doldurabilir, kullanabilirsiniz. Ya da “Ben 5 saat değil daha az hizmet verdim, çalışmadığım saatleri ücretimden kesin” dersiniz. Bu da toplum adına / umumun menfaati için yapılan bir fedakârlık, güzel ve örnek bir davranış olur elbette… Sevabı da sizin hanenize / amel defterinize yazılır.

Go to top