“Erkenci hoca (!) imsakiye basmış!”

Hocam selamün aleyküm. İnternette gördüm okudum. Haberin başlığı “Erkenci hoca imsakiye basmış!” devamı da şöyle: “Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır kendi imsakiyesini yayınladı” deniliyor. Ardından da haber şöyle sürdürülüyor:

“Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur ve iftar saatleri konusundaki tartışmalar yine başladı. Her yıl ramazan ayında sahur saatlerinin yanlış olduğu konusunda itirazlarda bulunan Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır bu ramazanda yine kendi imsakiyesini yayımladı.

“ARADA 1 SAAT FARK VAR

“Diyanetin imsakiyesiyle Bayındır'ın imsakiyesi arasında sahur vakti için 1 saat 2 dakika kadar fark var. Örneğin İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Bayındır'ın takvimine göre 04.54'te imsak vaktine geliniyor.

“İftar vakti için ise Bayındır'ın takvimi ile Diyanet'in takvimi arasında 6 dakikalık küçük bir fark bulunuyor. Buna göre; Bayındır'a göre iftar saat 20.16'da açılacak, Diyanet'e göre ise 20.22'de.”

Bununla ilgili bilgi verebilir misiniz? Bayındır mı haklı, Diyanet mi?

Hayırlı geceler, Allaha emanet olun.

Soru: Semih Süreyya tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Ve aleyküm selam değerli kardeşim;

İmsak, iftar ve namaz vakitleri mevzuunda, söz konusu kişi ve kurumun nesini-neresini düzelteceksin, hangisine hak vereceksin?! Haklı olan birileri yok ki… Tabiri caizse, her ikisi de hatalar girdabında yüzmeye, yanlışlar deryasında kulaç atmaya çabalamakta! Bununla beraber gene hepsi de yaptıklarının doğru ve haklı olanın kendileri olduğunu iddia etmekte… Aynen Kur’an-ı Kerim’de, yanlış yolda olanlar hakkında, “…ve kendilerinin doğru yolda olduklarını sanıyorlar[A’raf suresi, 30] buyrulduğu gibi, onlar da kendilerinin doğru yaptıklarını zu’mediyor / zannediyorlar.

Meşhur fıkradır bilirsin. Hani deveye sormuşlar;

- “Boynun neden eğri? diye… O da,

- “Nerem doğru ki!” cevabını vermiş.

Diyanet bir âlem, Bayındır apayrı bir âlem…

Dolayısiyle ne o haklı, ne de diğeri. Hak ve hakikat bunların dışında bir yerlerde… Binaenaleyh siz siz olun, gerek İMSAKta, gerekse İFTARda Fazilet takviminden şaşmamaya gayret edin.

Sorduklarınızla alakalı detaylı bilgi için de, lütfen aşağıdaki linklere bakın ve dikkatlice okuyun.

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/645-abdulaziz-bayindir-ve-imsak.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/164-ramazanda-takvim-ve-imsakiyeler-neden-farkliydi.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/3971-imsak-vakti-4.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/3260-imsak-ve-sabah-namazi-vakti.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/3967-imsak-vaktinden-sonra-yeyip-icmek-ve-sabah-namazinin-vakti.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/3898-almanya-da-imsak-vakti.html

http://halisece.com/sorulara-cevaplar/3984-vakitlerinin-dogru-hesaplanabilmesi-icin-sadece-geometrik-degerler-kafi-degildir.html

Bunların yeterli olacağı kanaatindeyim. Ancak dilerseniz, Arama penceresine imsak yazıp bu mevzuda kaleme aldığımız başka yazılara da bakabilirsiniz.

Size de hayırlı geceler, hayırlı Ramazanlar…

Fî emânillah…

Go to top